Kedves Szülők, Kedves Látogatók! Üdvözlöm Önöket intézményünk honlapján!

Dr. Gyeneseiné Kaszás Hajnalka vagyok. Mesterpedagógusként, négy diplomával, 37 éves óvodavezetői tapasztalattal rendelkezem. Vezetői munkám mellett 2003-tól látok el szaktanácsadói, 2019-től pedig vezető szaktanácsadói feladatokat Somogy és Tolna megyében. 2018-tól vezetem a Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvodát.

Végtelenül boldog vagyok, hogy Kaposvár egyik legszínvonalasabb pedagógiai munkáját végző központi óvodája élén, nagyszerű munkatársaimmal vehetek részt a ránk bízott óvodás gyermek nevelésében!

Meghívom Önöket egy kis barangolásra, melynek során megismerkedhetnek családias hangulatú, belvárosi óvodánkkal, mely a székhely óvoda mellett három tagóvodából áll.

Intézményünk neve: Kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda
Székhelye: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 20.
Tagintézményeink: Arany János Tagóvoda 7400 Kaposvár, Arany J. u. 2/a
Béke Utcai Tagóvoda 7400 Kaposvár, Béke u. 51.
Jutai Úti Tagóvoda 7400 Kaposvár, Jutai út. 24.

Intézményünk 14 csoportja 350 gyermek befogadására alkalmas.

Image

Központi óvodánk egy száz esztendős, polgári házhól kialakított műemlék jellegű épületben található. Az óvodánkba járó gyermekek nagy része az óvoda környékén lakik, vagy szüleik a belvárosban dolgoznak. Épületünket, a benne található 4 csoportszobát és a szükséges kiszolgáló helyiségeket az elmúlt évek során többször újítottuk fel, melynek köszönhetően korszerű és esztétikus környezetben fogadjuk a gyermekeket. Népszerűségünket a központi elhelyezkedés mellett a színvonalas pedagógiai munka és a gyermeklétszám stabilitása mutatja. Központi intézményünkben négy gyermekcsoport nevelése folyik. Gyermekeink gondozását, nevelését és képességfejlesztését egyaránt szervezzük homogén (tiszta) és heterogén (vegyes) csoportban. A csoportszerkezet kialakításánál figyelembe vesszük a gyermekek életkorát, személyiségét és a szülői igényeket. Óvodai nevelőmunkánk a játékra-mozgásra épül, játékos módszerekkel, sok-sok élményt biztosítva segítjük a gyermekek sokoldalú képesség- és személyiségfejlődését. Folyamatos napirendi keretben, a gyermekek testi és lelki szükségleteinek kielégítése mellett, szem előtt tartjuk az egészséges életmód alakítását, az érzelmi nevelést és a szocializáció biztosítását, valamint az anyanyelvi és értelmi fejlesztés megvalósítását.


Udvarunk a kicsik egészséges fejlődését szolgálja. A csoportok számára kialakított udvarrészeken a szabad mozgáshoz szükséges nagy térrel és mozgásfejlesztő eszközökkel rendelkezünk.


Dolgozóink elhivatott, szakmailag jól felkészült, a gyermeki személyiséget jól ismerő és elfogadó egyéniségek. Minden tudásukkal arra törekszenek, hogy a ránk bízott gyermekek biztonságos körülmények között, szeretetteljes légkörben töltsék mindennapjaikat és kiegyensúlyozott, boldog, önálló személyiséggé váljanak. A sikeres nevelői munkánkhoz feltétlenül fontos, hogy legfőbb partnereinkkel, a szülőkkel közösen, egységes elvek alapján neveljük gyermekeinket. A családi nevelést kiegészítve, közös élményekkel, programokkal is igyekszünk szorosabbá fűzni a szülőkkel és más partnerekkel a meglévő jó kapcsolatunkat. Igényeljük, hogy elmondják véleményüket, ötleteiket a munkánkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatosan. A következő oldalakon részletesen bemutatkozunk és bemutatjuk óvodánk mindennapjait, melynek révén meggyőződhetnek arról, hogy milyen módon járulunk hozzá óvodásaink gondtalan, derűs gyermekkorához.


Kellemes barangolást kívánok!


Dr. Gyeneseiné Kaszás Hajnalka

központi óvodavezető